Repair Café op zaterdag 3 februari in Buurtplein Doorslag

Met liefde proberen de vrijwilligers van de twee Repair Café’s die Nieuwegein rijk is, oude spulletjes weer te repareren. Spullen waar je op uitgekeken bent, kun je naar een kringloopwinkel brengen of naar het Leger des Heils. Maar er zijn ook altijd dierbare spullen die niet meer passen, maar waar je geen afstand van kunt doen. Neem ze dan mee naar een Repair Café! Daar kunnen de vrijwilligers (samen met jou) bijvoorbeeld de kleding verstellen. Maar ook met speelgoed, elektrische apparatuur e.d. kun je terecht bij een Repair Café. Zo is er aankomende zaterdag 3 februari weer een Repair Café in Buurtplein Doorslag aan de Parelduiker.

Repair Cafés helpen de afvalberg te verkleinen. Dat doen ze door apparaten te repareren en kleding te herstellen, en nog veel meer. Zaterdag 3 februari is er een Repair café in Nieuwegein, in Buurtplein Doorslag. Van 11.00 uur tot 14.00 uur staan handige vrijwilligers voor je klaar. De reparatie is gratis, een donatie welkom. Buurtplein Doorslag zit op de Parelduiker 13 in Nieuwegein Zuid.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. De gemeente Nieuwegein ondersteunt dit initiatief vanuit het netwerk ‘Samen Duurzaam.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk